Vijesti za 2016. godinu ...
 
30.11.20152. otvoreno prvenstvo Sarajeva u sobnim modelima
U subotu, 21.11.2015.g. u sportskoj sali OŠ »Behaudin Selmanović«, naselje Briješće, općina Novi Grad Sarajevo održano je 2. otvoreno prvenstvo Sarajeva u sobnim modelima D-1 350 (raspis i plakat) u organizaciji Vazduhoplovnog saveza kantona Sarajevo. Učešće su uzeli takmičari iz nekoliko klubova i osnovnih škola iz Sarajeva, Zenice i Visokog, a ovo je ujedno i treće i završno takmičenje u ovoj kategoriji - sobnih modela u ovoj godini, poslije organizacije Federalnog prvenstva u Visokom i Državnog prvenstva i Kupa grada Zenice u Zenici održanih početkom godine.
Takmičari iz aerokluba »Izet Kurtalić« iz Visokog su ove godine ostvarili zapažene rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji kako u pojedinačnom tako i u ekipnom plasmanu (detaljne rezultate možete pogledati ovdje i posebno za juniore ovdje). Čestitamo!

 
18.09.2015Takmičenja CRO CUP 2015 i MURA CUP 2015
Na proteklom FF CRO CUP-u 2015 i MURA CUP-u 2015 – oba takmičenja su održana na terenima Krbavskog polja kod Korenice u R.Hrvatskoj, a koja se boduju za poredak Svjetskog kupa FAI-a (Svjetske zrakoplovne federacije) učešće su uzela i naša 2 takmičara i pri tom ostvarili zapažene rezultate iako vremenski uslovi nisu bili idealni. Edin Šahinović (F1A jedrilice) je zauzeo solidno 9. mjesto na prvom i na drugom takmičenju dok je Elmin Kerkez (F1A jedrilice) zauzeo 16. mjesto na prvom i također solidno 10. mjesto na drugom takmičenju, u prilično jakoj međunarodnoj konkurenciji.
Slike i rezultati u prilogu. Čestitamo!

 
25.08.2015Obilježena druga godišnjica smrti Viktora Stamova
U subotu 22. avgusta 2015. godine, tokom međunarodnog FAI svjetskog kupa 33. Memorijala »Izet Kurtalić« u Bosanskom Petrovcu (FAI Open International World Cup Competition 33rd »Izet Kurtalic« Memorial, F1A, F1B, F1C), prigodno je obilježena druga godišnjica smrti našeg dragog prijatelja i velikog ukrajinskog sportiste, aeromodelara Viktora Stamova, koji je 24.08.2013. godine preminuo od posljedica srčanog udara na terenu Medenog polja tokom 6. turnusa sa sajlom u ruci dok je izvlačio svoju jedrilicu. Tokom takmičenja šesto startno mjesto, na kojem je preminuo Viktor Stamov, nije korišteno. Umjesto toga, tu je bio postavljen kameni spomenik koji je dizajniran i napravljen u znak sjećanja na ovaj tragični događaj. Na tom mjestu je održana i prigodna komemoracija, te je minutom šutnje odata počast Viktoru Stamovu.

 
24.08.201533. Memorijal »Izet Kurtalić«
Na terenima Medenog polja u Bosanskom Petrovcu je proteklog vikenda uspješno održan još jedan 33. po redu Memorijal »Izet Kurtalić« koji se boduje za Svjetski kup FAI-a (svjetske zrakoplovne federacije), u organizaciji visočkog aerokluba. Učešće su uzela 44 takmičara iz 7 zemalja u 4 discipline F1A jedrilice + juniori, F1B gumenjaci + juniori, F1C penjači i F1H male jedrilice + juniori. Vremenski uslovi su poslužili i Memorijal je održan u pravoj takmičarskoj atmosferi. U finalnom dijelu takmičenja, fly off-u učešće je uzelo 8 jedrilica (let na 9 minuta) i 2 gumenjaka (let na 5 minuta). Među takmičarima iz našeg aerokluba najvrijedniji rezultat postigao je Emir Hajdarević plasmanom u fly-off i osvajanjem 1. mjesta u klasi F1B u veoma jakoj konkurenciji. Najuspješniji rezultati koje su ostvarili takmičari iz našeg aerokluba su:
 • Emir Hajdarević, 1. mjesto F1B gumenjaci
 • Mustafa Šahinović, 3. Mjesto F1C penjači
 • Bakir Limo, 1. mjesto F1H - juniori
 • Muhamed Šahinović, 2. mjesto F1A jedrilice – juniori
Ostvareni rezultati se ubrajaju u poredak Svjetskog kupa FAI-a i već su uvršteni na listu koja se može pronaći i pogledati na linku FAI - Ian Kaynes, i takođe na našoj stranici sa zvaničnim rezultatima.

 
13.08.2015Svjetsko prvenstvo Mongolija 2015 - F1A iz Enesovog ugla: Izmaklo zlato za dužinu uške!?
Jasminka i ja stigli smo dva dana ranije na ovu najveću i najozbiljniju svjetsku smotru zaljubljenika aero-modelarstva. Prvi dan tehnički pregled modela i svečano otvaranje. Drugi dan smo proveli na livadi čekajući da se vrijeme malo stabilizira ali ništa, bivalo lošije pa onda još gore. Jak vjetar smjenivao se sa kišom i tako čitav dan. Prijeteći niski oblaci zaklanjali su pogled pa nismo bili svjesni beskraja livade. Sutra dan smo imali mogućnost da je lično premjerimo koracima ... Uporno smo čekali, nadali se i napokon se malo razvedrilo pred sami zalazak sunca.
Svaki model je pumpao što je ukazivalo da je vazduh nešto drugačiji, rjeđi (nadmorska visina oko 1.300 metara).
Prvi turnus je bio zakazan za 7:00 sati ujutro i tako je bilo. Vrlo niska temperatura, prijeteći oblaci bez daška vjetra učinilo je za mnoge maksimum u prvom turnusu nedostižnim. Od drugog turnusa pa do kraja izmjenjalo se sve moguće vrijeme kao da nas je neko testirao jesmo li spremni za ovakvo nešto. Prvo neka izmaglica sa nadolazećom kišom, pa vjetar, turbulencija, uski stubovi, zatim nikakvi stubovi, pa onda oni ogromni što odnesu model na kraj livade (a livadi nigdje kraja ...), pa vjetar koji je na momente bio jaci od FAI limita. Sedam turnusa prošao sam prilično nervozno uz dosta taktiziranja. Izmjenjao sam tri modela pokušavajući udovoljiti vremenskim uslovima. Pored vremena situaciju su komplicirali i tri sistema kuka koje koristim na svojim modelima, pa bi i najmanje odstupanje od rutine bilo kobno u otkačinjanju. Bio je i jedan kritičan let kad sam otkacio na preko 100 m, nakon čega je model u sljedećih 60 sekundi otišao na jos stotinu metara, da bi do kraja leta sisao na svega par metara ... Neki su u ovom turnusu iscurili iduci zamnom.
U Fly-off sam ušao staložen, začuđujuće miran, valjda što sam razmišljao da ima nekih desetak modelara (svjetska elita) koji svake godine dođu u februaru na Lost Hills i redovno me pobjede. Vidio sam sebe negdje između 10tog i 15tog mjesta smatrajući da će se USA scenario ponoviti i u Mongoliji. Ljepota našeg sporta je, između ostalog, u tome što nema dežurnih pobjednika i ništa nije unaprijed gotovo dok se takmičenje ne završi. U puno slučajeva ne pobjeđuje najbolja tehnika nego nešto drugo ...
Prvi turnus fly-offa na 5 minuta sam napravio sa LDA modelom prilicno lako (velika visina otkačinjanja i još uvijek termika). Model je otišao preko 5 km tako da sam se vratio bukvalno pred početak drugog fly-offa, koji je ubrzo otkazan zbog prejakog vjetra za sutra ujutro.
Tokom noći sam se "roštiljao" u krevetu ali ujutro na početku starta opet ona hladnoća i mirnoća dali su mi priliku da letim i uzivam ... U jutarnjem fly-offu obično flaperi ili LDA modeli daju vise šanse za pobjedu zbog visina otkačinjanja. Letio sam sa LDA. Startno mjesto #8. Malo sam sačekao da se ne zapetljam, odvojio se od glavnine u pravcu kampa. Već nakon nekoliko okreta otkačio sam sa odličnom visinom i fantastičnim poravnanjem. Model je bio visoko, držao dobro visinu i u velikim krugovima išao prema startnoj liniji. Bio sam već oko 3,5 minuta u zraku sa još nekih 55-60 m visine. Pomislio sam da nebi trebalo biti loše ... U međuvremenu, 3-4 modela su otkačena u blizini. Drugi su još pokušavali "mahati" na suprotnoj strani. Imao sam vremena uživati u prizoru. Ugledao sam Stefana R. (Njemačka) kako pravi brzi zaokret na sajli što je značilo da ide u pračkanje. Pomislio sam: baš sam na pravom mjestu da prisustvujem spektakularnom otkačinjanju njegovog novog „karbonca“. Uvijek su te dvije tri sekunde zoom-a i bunt-a su fascinantne ... A onda drama! Gledao sam stravu i užas, moju najstrašniju noćnu moru ikada. Moj model je dolazio na liniju negovog otkačinjanja i upravo tada, kad se njegov model propinjao i grabio gore u svoj svojoj snazi i brzini, na nekih šezdesetak metara, prošao je kroz moju jedrilicu, otkinuo usku i dio centroplana. Ostalo se skršilo padom na zemlju ...
U tom trenutku se začuo glas sa razglasa saopštavajući da je ostalo tri minute do kraja ovog flay-off turnusa. Ne znam da li me je to povratilo iz šoka ili ne. Bio sam opet hladan i pribran. Kasnije sam se čudio sam sebi jer sam temperamentan; čudio sam se kako to da nisam otišao Stefanu i počastio ga sa par sočnih psovki ... Nisam, učinio sam to kasnije. Nafaka ili nešto drugo, ali sve ovo se odigralo nedaleko od startnog mjest broj 8 gdje sam imao spreman drugi model i rezervnu sajlu i gdje me je čekao moj vjerni i pouzdani pratioc Jasminka. Zakačio, poletio, okrenuo 3-4 puta, osjetio nešto, balon ili nalet vjetra ko zna. Nije bilo vremena istraživati, centrirati. Otkačio sam, sa superiornim ravnanjem i solidnom visinom, moj long M&K. Desetak sekundi kasnije ispaljena raketa označila je kraj fly-offa. Sve poslije je istorija ...
Osjećanja pri dizanju BiH zastave na proglašenju se ne mogu opisati, to se može samo doživjeti!
Želio bih da ovaj moj uspjeh i članak budu motivacija nekom jer može se, ništa nije nedostižno!
Enes Pečenković

Ovo osvojeno drugo mjesto u klasi F1A na SP u Mongoliji našeg kolege Enesa Pečenkovića, člana Aerokluba Bihać, najbolji je dokaz da se istinska ljubav, trud i rad isplate i nagrađuju! Neizmjerno smo sretni zbog ovog Enesovog čudesnog ostvarenja i želimo mu izraziti veliku zahvalnost i odati posebno priznanje za sve što su on i Jasminka uložili i uradili da bi sami, o svom trošku, došli u Mongoliju kao Reprezentativci Bosne i Hercegovine i učestvovali na Svjetskom Prvenstvu. Čestitke upucujemo u ime svih članova aerokluba »Izet Kurtalić« iz Visokog, zatim u ime svih modelara i aeroklubova iz BiH, Modelaske Komisije i VS BiH (više detalja na stranici Svjetskog prvenstva).

 
08.07.201551. Mostar Kup
U subotu 4.7.2015.g. na terenu Mostarskog blata u Mostaru je održan tradicionalni 51. Mostar kup (raspis za takmičenje), a koji se boduje za Svjetski kup FAI-a (međunarodne zrakoplovne federacije). Učešće su uzeli i takmičari iz našeg aerokluba i to u klasi F1A jedrilice Edin Šahinović, Sabrija Limo i Elmin Kerkez dok je u klasi F1B gumenjaci nastupio Emir Hajdarević. Teški vremenski uslovi uz jak vjetar nisu dozvolili standardne startne pozicije pa su i rezultati napravljeni adekvatni istim. U svakom slučaju trebamo biti zadovoljni sa nastupom članova našeg aerokluba. Rezultate sa takmičenja možete preuzeti ovdje.
 
30.06.2015SBA škola letenja
Škola letenja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Treninge obavljaju certificirani i kvalifikovani instruktori sa dugogodišnjim trenerskim stažom.
Djelujući sa Međunarodnog aerodrome »Sarajevo«, ali koristeći i sva registrovana letilišta u Bosni i Hercegovini, SBA škola je posvećena održanju avijacije u BiH kroz obuku odgovornih i sigurnih pilota.
Avioni sa kojima škola raspolaže su CESSNA 177 RG, CESSNA 172, MORANE i FUJI 200, kao i žirokopteri MTO SPORT i CAVALON. Za više detalja posjetite internet stranicu SBA škole letenja.

 
26.06.20157. godišnjica smrti rahmetli Kenana Jusufbašića i rahmetli Nihada Fetića
Danas 26.06.2015.g. su članovi porodice i sportske kolege iz aerokluba »Izet Kurtalić« Visoko obilježili 7. godišnjicu stradanja rahmetli Kenana Jusufbašića i rahmetli Nihada Fetića tokom njihovog posljednjeg leta sportskim avionom u mjestu Dolovi kod Olova. Tom prilikom je odana počast učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježju koje su članovi aerokluba uz pomoć dobrih ljudi podigli 2011.g. (El-Fatiha).

 
15.06.201548. Memorijal »Đorđe Žigić«
Na 48. Memorijalu »Đorđe Žigić«, na terenu Aradac u Zrenjaninu održan je tradicionalno takmičenje aeromodelara u disciplinama F1A, B i C. Učešće su uzela i naša 2 takmičara, Edin Šahinović u F1A jedrilicama koji je osvojio 7 mjesto i Emir Hajdarević u F1B gumenjacima koji je osvojio 5. mjesto (rezultate možete preuzeti ovdje). Čestitamo!
 
11.05.2015Državno prvenstvo i Kup grada Zenice u sobnim modelima
U sali sportsko rekreacionog centra Željezare „Zenica“ u Zenici, 9.5.2015. g. u organizaciji AK Zenica i Vazduhoplovnog saveza BiH uspješno je održano tradicionalno Državno prvenstvo BiH i Kup grada Zenice 2015 u sobnim modelima (raspis za takmičenje možete pogledati ovdje).
Učešće su uzela 22 takmičara (13 juniora i 9 seniora) u 9 ekipa iz 6 bosanskohercegovačkih aeroklubova (Sarajevo, Krila Sarajeva, Ikar Sarajevo, Ilidža, Zenica, »Izet Kurtalić« Visoko). Najuspješniji su bili juniori iz Sarajeva u pojedinačnoj konkurenciji, a odlično 3. mjesto zauzeo je Faruk Burić (AK »Izet Kurtalić« Visoko). U ekipnoj konkurenciji takmičari iz AK Ilidža i AK »Izet Kurtalić« Visoko (Burić Faruk, Bakir Limo, Muhamed Čabaravdić, Ahmed Limo, Faruk Čabaravdić i Armin Buza) zauzeli 1., 2. i 3. mjesto. U seniorskoj konkurenciji pojedinačno najuspješniji je ponovno bio Vjenčeslav-Braco Kukić koji drži Federalni rekord (AK Sarajevo) sa najdužim trajanjem leta (10 min. i 22 sek.), a 2. i 3. mjesto su zauzeli Siniša i Sara Holik (AK Ilidža). U ekipnoj seniorskoj konkurenciji AK Ilidža je zauzeo 1. mjesto, AK Krila Sarajeva 2. mjesto, dok je 3. mjesto pripalo AK »Izet Kurtalić« Visoko (Haris Jusufbašić, Ramiz Mimić i Malik Čabaravdić). Detaljnije rezultate možete pogledati ovdje.
Od preostalih takmičenja u sobnim modelima u ovoj takmičarskoj sezoni ostalo je još Kantonalno prvenstvo u Sarajevu, u sepembru ove godine u organizaciji Vazduhoplovnog saveza kantona Sarajevo.
Posebno zahvalnost iskazujemo našim sponzorima donatorima Općini Visoko i Ze-do kantonu, ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

 
06.04.2015U dvorani MSŠ »Hazim Šabanović« u Visokom oboren državni rekord
Na 6. Federalnom prvenstvu BiH održanom 4.4.2015. godine u dvorani Mješovite srednje škole »Hazim Šabanović« u Visokom, izvanredno dugim letom od 10 minuta i 27 sekundi (627 sekundi), takmičar AK Sarajevo Vjenčeslav Braco Kukić nadmašio je vlastiti državni rekord postignut prije 3 godine u Zenici za preko 3 minuta!
Ovaj let će Modelarska komisija BiH evidentirati kao Državni rekord BiH za ovu kategoriju dvorane u klasi sobnih modela »350 D1 BEZ OGRANIČENJA«.

Vlasnik rekordaVjenčeslav Kukić
Klasa sobnih modela»350 D1 BEZ OGRANIČENJA«
Kategorija dvoranekategorija I (manje od 8 metara)
DvoranaFiskulturna sala Mješovite srednje škole »Hazim Šabanović« u Visokom
Takmičenje6. Federalno prvenstvo BiH
Datum4.4.2015. godine

Ovim putem članovi AK »Izet Kurtalić« Visoko, žele još jednom čestitati ovaj izvanredno vrijedan rezultat našem kolegi i prijatelju, najboljem bosanskohercegovačkom modelaru u klasi sobnih modela, Vjenčeslavu Braci Kukiću.

 
05.04.20156. Federalno prvenstvo u sobnim D1 modelima
Tradicionalno 6. po redu Federalno prvenstvo u sobnim D1 modelima, jučer (4. april 2015.) je uspješno održano u sportskoj sali MŠC Hazim Šabanović Visoko u zajedničkoj organizaciji AK »Izet Kurtalić« Visoko i Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH. Učešće u takmičenju je uzelo 38 takmičara iz 17 ekipa u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Najuspješniji su bili takmičari iz AK Sarajevo kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji, pojedinačno i ekipno. Najbolji pojedinačni rezultat iz našeg AK »Izet Kurtalić« je ostvarila Berina Šahinović osvojivši 2. mjesto u juniorskoj konkurenciji i Ramiz Mimić osvojivši 8. mjesto u seniorskoj konkurenciji. Ekipno u juniorskoj konkurenciji najuspješnija ekipa iz našeg aerokluba je bila AK »Izet Kurtalić« I (Muhamed Čabaravdić, Faruk Čabaravdić i Faruk Burić) osvojivši 2. mjesto i ekipa AK »Izet Kurtalić« II (Berina Šahinović, Melika Šahinović i Bakir Limo) osvojivši 3. mjesto. U seniorskoj konkurenciji 3. mjesto ovojila je ekipa AK »Izet Kurtalić« I (Ramiz Mimić, Edin Šahinović i Irhad Hadžimehmedagić). Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.
Inače, najduži zvaničan let na takmičenju je napravio Vjenčeslav-Braco Kukić veteran za sobnjake iz AK Sarajevo u seniorskoj konkurenciji i to 10 minuta i 27 sekundi! Čestitamo!
Ovo je ujedno bilo i prvo aeromodelarsko takmičenje u ovoj godini čime je zvanično započela sezona takmičarskih aktivnosti po kalendaru Modelarske komisije Vazduhoplovnog saveza BiH. Slijedi Državno prvenstvo BiH i Kup grada Zenice u sobnim D1 modelima u organizaciji AK Zenica u Zenici za 14 dana, te Kantonalno prvenstvo u organizaciji Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza kantona Sarajevo u septembru ove godine.

 
31.03.2015Izvještajna skupština udruženja
U prošli četvrtak, 26.3.2014. u 18.30h u prostorijama AK »Izet Kurtalić« Visoko održana je redovna godišnja izvještajna skupština udruženja.
Istoj su prisustvovali delegati aeromodelarske (8) i letačke (8) sekcije. Usvojen je dnevni red po tačkama: izvještaj o aktivnostima modelarske sekcije u 2014. i plan aktivnosti za 2015., izvještaj o aktivnostima letačke sekcije u 2014. i plan aktivnosti za 2015., izvještaj o aktivnostima u 2014. novoformirane sudačke sekcije i plan aktivnosti za 2015., kao i finansijski izvještaj za 2014. i finansijski plan za 2015.. Svi izvještaji i planovi su usvojeni jednoglasno.

 
15.03.2015MALA ŠKOLA AVIJACIJE 2015
U subotu, 14.3.2015. u prostorijama AK »Izet Kurtalić« Visoko sa radom je krenula sekcija MALE ŠKOLE AVIJACIJE 2015. Uz stručnu pomoć nastavnika aeromodelarstva Irhada Hadžimehmedagića te njegovih pomoćnika Harisa Jusufbašića i Muhameda Šahinovića, 15-oro djece osnovaca i srednjoškolaca je krenulo sa izradom sobnih modela D1. Ovo je ujedno i finalna priprema za predstojeća takmičenja i to 6. Federalno prvenstvo u sobnim modelima koje će se održati u Visokom, 4.4.2015. u organizaciji našeg aerokluba te Državnog prvenstva BiH i Kupa grada Zenice u Zenici, 18.4.2015. i završnog takmičenja u ovoj disciplini Kantonalnog prvenstva u Sarajevu na jesen ove godine. Poslije završetka pomenutih takmičenja planiran je nastavak rada škole aeromodelarstva sa stavljanjem akcenta na izradu malih jedrilica A1.
Ovdje treba spomenuti pomoć i podršku u pripremi i realizaciji Male škole avijacije 2015, pruženu od strane našeg prijatelja i iskusnog modelara Vjenčeslava Brace Kukića koji već niz godina posebnu pažnju posvećuje izradi sobnih modela.

 
14.03.2015Skupština Vazduhoplovnog/Zrakoplovnog saveza FBiH
VS Kantona Sarajevo je u subotu, 14.2.2015. godine bio domaćin redovnoj godišnjoj Skupštini Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH na kojoj su se okupili delegati iz 15 (od ukupno 20) aeroklubova članova V/ZS FBiH. Skupština je je održana u hotelu EVROPA u Sarajevu. Pored delegata, Skupštini su kao gosti prisustvovali i članovi Modelarske Komisije VS BiH koja je održala svoj sastanak dva sata prije Skupštine.
Na dnevnom redu redovne godišnje Skupštine V/ZS FBiH bile su sljedeće tačke:
 1. Formiranje radnih tijela
 2. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine
 3. Izvještaj o radu u 2014. godini
 4. Finansijski izvještaj za 2014. godinu
 5. Plan rada za 2015. godinu
 6. Finansijski plan za 2015. godinu
 7. Članstvo
 8. Informacija o radu Vazduhoplovnog saveza BiH – Zrakoplovnog saveza BiH
Odluke po svim tačkama dnevnog reda su donesene jednoglasno.

 
14.03.2015Sastanak Modelarske komisije VS BiH
U subotu 14.02.2015. godine sa početkom u 15.00 sati u hotelu EVROPA u Sarajevu, a u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Kantona Sarajevo održan je redovni sastanak MODELARSKE KOMISIJE Vazduhoplovnog saveza BiH.
U radu su učestvovali predstavnici 8 klubova. Usvojeni su izvještaj o realizaciji aktivnosti u 2014. godini i plan aktivnosti za 2015. godinu, te izabrani članovi juniorske i seniorske modelarske reprezentacije koji će nastupiti na Juniorskom Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Svjetskom prvenstvu za seniore u klasama F1 ABC u Mongoliji.
Zapisnik sa sastanka Modelarske komisije koji sadrži detaljnije informacije možete pogledati ovdje, a rang listu takmičara napravljenu na osnovu postignutih rezultata tokom 2014. godine možete pogledati ovdje.
Kalendar takmičenja koji je usvojila Modelarska komisija možete pogledati ovdje.
Nakon sastanka Modelarske komisije održana je Skupština VZS FBiH, a nakon Skupštine je upriličena večera za sve učesnike i prijatno druženje koje je potrajalo do kasno uveče.

 
14.01.2015F1H EURO Challenge (HEC) 2015 nominacija
VS BiH je zvanično prijavio tri takmičenja koja će se bodovati za F1H EURO Challenge (HEC) 2015. Nominaciju možete pogledati ovdje. Dodatne informacije i finalna lista svih takmičenja u Evropi koja će se bodovati u godini za 2015 F1H EURO Challenge, objavljena je na zvaničnoj web stranici www.creasus.com/ikarus.

 
01.01.2015Kalendar takmičenja za 2015. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu Novu 2015. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja za 2015. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar And Results.
 

Arhiva vijesti za 2014. godinu ...