Vijesti za 2017. godinu ...
 
26.12.2016Armin Nesiren postao novi član AK »Izet Kurtalić«
U četvrtak 22.12.2016. u prostorijama AK »Izet Kurtalić« Visoko zvanično se kao novi član našem timu pridružio i Armin Nesiren. Sa njegovim pristupanjem očekujemo značajnije pokretanje aktivnosti u letačkoj sekciji, naravno uz svesrdnu podršku Uprave i ostalog članstva AKIK. Armine čestitamo i sretno!

 
14.11.2016Sastanak Modelarske komisije
U subotu, 5. novembra u hotelu Park u Vogošći održan je redovni sastanak Modelarske komisije Vazduhoplovnog saveza BiH (prema prethodno upućenom pozivu za sastanak). Učešće su uzeli predstavnici aeroklubova iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Visokog i Prijedora dok su zbog neodložnih obaveza spriječeni bili da dođu predstavnici iz Bihaća, Banja Luke i Laktaša. Usvojen je izvještaj o aktivnostima za tekuću godinu 2016. uključujući i nastupe državne reprezentacije seniora BiH u Srbiji, kao i plan aktivnosti i posebno takmičenja domaćih i onih koja se boduju za Svjetski kup, kao i otvorenih međunarodnog karaktera za narednu sezonu 2017. Razgovarano je i o planiranom nastupu državne reprezentacije juniora u Makedoniji na Evropskom prvenstvu i seniora u Madžarskoj na Svjetskom prvenstvu. Komisijom je predsjedavao prof.dr. Mirsad Kapetanović, predsjednik modelarske komisije pri V/ZSBiH.

 
13.11.2016Otvoreno prvenstvo Sarajeva u sobnim modelima D1-350
U subotu, 5.11. u sportskoj dvorani Ilijaš u Ilijašu je održano OTVORENO PRVENSTVO SARAJEVA U SOBNIM MODELIMA D1-350 u organizaciji Kantonalnog saveza iz Sarajeva i Vazduhoplovnog saveza BiH (raspis za takmičenje možete pogledati ovdje). Učešće su uzeli takmičari iz AK Sarajevo, AK Krila Sarajeva, AK Ilidža, AK Izet Kurtalić Visoko, AK Zenica, kao i učenici osnovnih škola kantona Sarajevo. Takmičari iz našeg aerokluba su ostvarili veoma zapažene rezultate i to pojedinačno:
 • 1. mjesto juniori - Bakir Limo sa osvojenih 752 boda,
 • 2. mjesto juniori – Faruk Čabaravdić sa osvojenih 663 boda
i ekipno:
 • 2. mjesto juniori – Faruk Čabaravdić, Ajša Borovina i Muhamed Čabaravdić sa osvojenih 1610 bodova i
 • 2. mjesto seniori – Bakir Limo, Zakir Bečak i Haris Jusufbašić sa osvojenih 1914 bodova.
Detaljnije rezultate možete pogledati ovdje. Čestitamo!

 
03.11.201613. KRKA CUP, Novo Mesto, Slovenija
Dana 22-23.10. u Novom Mestu, Slovenija, održan je tradicionalni 13-ti po redu KRKA CUP u takmičenju slobodnoletećih modela F1A, F1B i F1C, a koji se boduje za Svjetski kup. Ispred našeg aerokluba nastupio je Elmin Kerkez u klasi F1A jedrilice i osvojio solidno 24. mjesto u konkurenciji 47. takmičara iz 12 zemalja (kompletne rezultate možete pogledati ovdje). Poslužilo je lijepo vrijeme i odlična atmosfera uz veoma dobru organizaciju domaćina AK Novo Mesto. S ovim kupom je i takmičarska sezona za slobodnoleteće kategorije završena. Čestitamo!

 
07.10.2016Evropsko prvenstvo aeromodelara, Zrenjanin, Srbija
Od 12-20. avgusta ove godine na terenu Aradac kod Zrenjanina održano je Evropsko prvenstvo aeromodelara seniora u kategorijama F1A, F1B i F1C. Po prvi put je takmičenje održano u skladu novih FAI pravila – 5 zvaničnih turnusa sa prvim i posljednjim turnusom na 240 sekundi zvaničnog trajanja leta (ostali po 180), fly off-om održanim u dvije runde i novim pravilom za penjače da moraju imati obaveznu daljinsku determu i max. dužinu trajanja rada motora od 4 sekunde. Naša reprezentacija je ostvarila zapažen rezultat u sve 3 discipline, učestvujući i pored određenih problema u pripremama i popunjavanju iste u punom sastavu:
F1A – Enes Pečenković, Jasminka Pečenković i Robert Bjelajac
F1B – Mirsad Kapetanović, Haris Jusufbašić i Malik Čabaravdić
F1C – Rade Mazalica, Edin Šahinović i Mustafa Šahinović
Team manager – Mirsad Kapetanović
Guračka ekipa u sastavu: Sabrija Limo, Elmin Kerkez, Muhamed Šahinović, Bakir Limo i Faruk Burić je također odradila važan i značajan dio posla u praćenju i vraćanju modela na vrijeme na start.
Vremenski uslovi u sva tri takmičarska dana su uglavnom bili dobri, osim oluje drugi dan (F1B gumenjaci) koja je uzrokovala prekid takmičenja u 4. turnusu.
Najzapaženiji rezultat je ostvario Enes Pečenković osvojivši 5. mjesto u jedrilicama, u drugom fly offu sa 367 osvojenih bodova (detaljni rezultati po kategorijama: F1A, F1A-Ekipno, F1B, F1B-Ekipno, F1C, F1C-Ekipno, Ukupno). Čestitamo!

 
17.08.2016Kolega i prijatelj Ahmed Hrustanović preminuo
Drage kolege aeromodelari, sportisti, prijatelji,
s tugom vas obavještavamo da je dana 15.08.2016. godine, u 71-oj godini života, preminuo Ahmed Hrustanović.
Cijeli život posvetio je vazduhoplovstvu, kao vazduhoplovni modelar a zatim i kao sportski pilot. Jedan period svog sportskog rada je proveo kao član našeg aerokluba i postigao mnoga sportska odličja takmičeći se u kategorijama slobodno letećih modela i kružno komandovanih modela.
Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i prijatelja je bio danas, 17.08.2016. godine na groblju Glavica u Varešu.

 
08.08.201634. Memorijal »Izet Kurtalić«
U Bosanskom Petrovcu na terenu Medeno polje uspješno je održan još jedan tradicionalni 34-i Memorijal »Izet Kurtalić« u slobodnoletećim disciplinama F1ABC (juniori i seniori) koji s boduje za Svjetski kup FAI-a međunarodne zrakoplovne federacije, kao i F1H EURO Challenge Cup 2016.
I pored teških vremenskih uslova zbog kiše i promjenjivog vjetra organizator AK »Izet Kurtalić« Visoko je posljedično mijenjao startnu liniju dva puta te uspio takmičenje uspješno privesti kraju, prilog tome su i pozitivni komentari takmičara iz regije - Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, kao i takmičara iz Rusije, Argentine, Njemačke i Madžarske. Ukupno je učestvovalo 30 takmičara iz 8 zemalja u jedrilicama (F1A), gumenjacima (F1B), penjačima (F1C) te malim jedrilicama (F1H).
Rezultati su u prilogu, a najbolje plasirani naši takmičari su kako slijedi:

F1A jedrilice
 • 1. mjesto Edin Šahinović, seniori - ukupno osvojenih 1255 bodova
 • 1. mjesto Bakir Limo, juniori - ukupno osvojenih 750 bodova
F1B gumenjaci
 • 5. mjesto Malik Čabaravdić, seniori - ukupno osvojenih 600 bodova
Ostali rezultati se nalaze u prilogu (u Excel formatu): F1A, F1B, F1C i F1H.

Ovo je ujedno bila i posljednja zvanična priprema naših takmičara, reprezentativaca BiH za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Zrenjaninu, Srbija 13-20. avgusta.
Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima PREVENT grupaciji, Općini Visoko te Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona.

 
06.08.2016Obavještenje za Memorijal »Izet Kurtalić«
Početak današnjeg takmičenja (prvi turnus) za Memorijal »Izet Kurtalić« se pomijera na 9:00 sati zbog kišnih padavina.
 
12.07.2016MOSTAR KUP 2016
U subotu, 9. jula na terenima Mostarskog blata u Mostaru održan je tradicionalni 52-i po redu MOSTAR KUP 2016, a koji se boduje za FAI Svjetski kup. Takmičenje je održano u 4 slobodnoleteće discipline – F1A jedrilice, F1B gumenjaci, F1C i F1Q penjači. Učešće je uzelo 29 takmičara iz 7 zemalja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Takmičari iz AK Izet Kurtalić Visoko su zauzeli veoma solidna visoko plasirana mjesta od kojih izdvajamo (detaljne rezultate možete pogledati ovdje):
 • 3. mjesto F1A juniori – Faruk Burić sa 683 osvojena boda
 • 2. mjesto F1A seniori – Edin Šahinović sa osvojenih 1207 bodova (poslije izborenog fly off-a u prvom dijelu takmičenja)
 • 2. mjesto F1B seniori – Malik Čabaravdić sa osvojenih 970 bodova
Uskoro slijedi još jedan Svjetski kup i to u vlastitoj organizacija AK Izet Kurtalić na terenima Medenog polja u Bosanskom Petrovcu, 34. Memorijal Izeta Kurtalića i to 6. avgusta u slobodnoletećim disciplinama F1A, F1B, F1C i F1H. Poslije Memorijala slijedi još jedan Memorijal Đorđa Žigića 2016 u termin 13. Avgusta na terenu Aradac kod Zrenjanina R.Srbija, a koji se također boduje za Svjetski kup FAI-a pred samo Evropsko prvenstvo 15-20. avgusta 2016.. Većinu članova BiH reprezentacije i ove godine čine članovi AK Izet Kurtalić Visoko na čelu sa selektorom Mirsadom Kapetanovićem.

 
27.06.20168. godišnjica smrti rahmetli Kenana Jusufbašića i rahmetli Nihada Fetića
U subotu 26. juna, već tradicionalno 8. put organizovan je obilazak mjesta nesreće Dolovi kod Olova tragično nastradalih rahmetli Kenana Jusufbašića i rametli Nihada Fetića 2008.g.. Obilasku su prisustvovali članovi uže porodice te članovi AK Izet Kurtalić Visoko. Tom prilikom je odana počast učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježje koje su članovi aerokluba postavili još 2011.g.. (El-Fatiha)!

 
31.05.2016FAMILY DAY u organizaciji SBA škole letenja iz Sarajeva
U nedjelju, 29. maja na sportskom letilištu LQVI „Kenan Jusufbašić – Visoko“ održan je FAMILY DAY u organizaciji SBA škole letenja iz Sarajeva. Tom prilikom je upriličeno druženje svih ljubitelja plavih visina, organizovani su panoramski letovi, kao i upoznavanje sa školom letenja za sve zainteresirane. Susret je obilježio dolazak velikog broja gostiju čime je iskazana velika zainteresiranost za sportsko letenje, kao i ostale vazduhoplovne discipline.

 
30.05.201633. SREM CUP, Zrenjanin
U subotu, 28.05. na terenu Aradac kod Zrenjanina, R. Srbija održan je tradicionalni 33. po redu SREM CUP 2016 u slobodnoletećim kategorijama F1ABC i Q, a koji se boduje za Svjetski kup (raspis za takmičenje možete pogledati ovdje). Učešće su uzeli i takmičari iz našeg aerokluba Izet Kurtalić Visoko te ponovno ostvarili zapažene rezultate (detaljne rezultate možete pogledati ovdje):

F1A kategorija jedrilica (učestvovalo 62 takmičara iz 14 zemalja)
 • 18. mjesto Elmin Kerkez i
 • 33. mjesto Muhamed Šahinović
F1B gumenjaci (učestvovalo 17 takmičara iz 9 zemalja) odlično
 • 3. mjesto zauzeo je Emir Hajdarević
koji je ponovio odličan rezultat sa prošlomjesečnog Svjetskog kupa održanog u Belom Manastiru, R. Hrvatska.
Ovo je ujedno solidna priprema naših takmičara ujedno i državnih reprezentativaca BiH pred nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će se održati upravo na terenu Aradac u Zrenjaninu u avgustu ove godine. Čestitamo!

 
25.04.201618. Kup Slavonije i Baranje, Čeminac, Hrvatska
U subotu, 23. aprila, na terenu starog poljoprivrednog aerodroma u općini Čeminac kod Osijeka, Hrvatska održan je tradicionalni 18. Kup Slavonije i Baranje 2016 (raspis za takmičenje možete pogledati ovdje), a koji se boduje za Svjetski kup u poretku FAI-a međunarodne vazduhoplovne federacije. Učešće su uzela 84 takmičara iz 12 zemalja u 4 slobodnoleteće discipline F1A jedrilice, F1B gumenjaci, F1C penjači i F1Q, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
Takmičari iz našeg aerokluba Izet Kurtalić Visoko su ostvarili veoma zapažene rezultate, a najbolji plasman ostvario je Emir Hajdarević u kategoriji F1B osvojivši 2. mjesto u Fly off-u na 6 minuta dok je Edin Šahinović u kategoriji F1A osvojio 16. mjesto, također u Fly off-u na 6 minuta. Ostali rezultati članova našeg kluba su kako slijedi (detaljne rezultate možete pogledati ovdje):

F1A jedrilice
 • 16. mjesto – Edin Šahinović
 • 41. mjesto – Muhamed Šahinović i
 • 44. mjesto – Elmin Kerkez
F1B gumenjaci
 • 2. mjesto – Emir Hajdarević
 • 10. mjesto – Malik Čabaravdić
Ovo ujedno predstavlja i početak sezone nastupa na takmičenjima koja se boduju za Svjetski kup, a prvo naredno na kojem će naši članovi uzeti učešća je krajem maja mjeseca u Zrenjaninu, Srbija.

 
22.04.2016Poziv za sjednicu Skupštine Federalnog saveza
Poštovane kolege,
U ime predsjednika Skupštine, u atačmentu Vam dostavljam, Poziv i materijale za redovnu sjednicu Skupštine Vazduhoplovnog/Zrakoplovnog saveza Federacije BiH, čije je održavanje planirano u Sarajevu, 23.04.2016.godine. (Tačnu satnicu i lokaciju ćemo dostaviti naknadno).
U skladu sa Statutom, Skupštinu čine po jedan predstavnik udruženih klubova.

Srdačno Vas pozdravljam,
Alen Halak
 
19.04.2016Državno prvenstvo u sobnim modelima D1
U subotu 16. aprila, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza BiH i aerokluba Zenica, Zenica u sportskoj sali Industrijske škole održano je tradicionalno Državno prvenstvo u sobnim modelima D1 (raspis za takmičenje). Učestvovalo je 11 takmičara i 4 ekipe u juniorskoj te 18 takmičara i 10 ekipa u seniorskoj konkurenciji iz aeroklubova Sarajevo, Zenica i Izet Kurtalić Visoko. Veoma zapažen rezultat u juniorskoj konkurenciji pojedinačno zauzeli su takmičari iz AK Izet Kurtalić Visoko i to:
 1. mjesto - Faruk Burić sa osvojenih 728 bodova (koji je ujedno i Federalni prvak sa Federalnog prvenstva održanog u Visokom prije 14 dana)
 2. mjesto – Bakir Limo sa osvojenih 706 bodova i
 3. mjesto – Ajša Borovina sa osvojenih 687 bodova
dok u ekipnoj juniorskoj konkurenciji poredak je sljedeći:
 1. mjesto – AK Izet Kurtalić Visoko 3 (Ajša Borovina, Muhamed Čabaravdić i Faruk Čabaravdić) sa ukupno osvojenih 1595 bodova
 2. mjesto – AK Izet Kurtalić Visoko 2 (Faruk Burić i Bakir Limo) sa ukupno osvojenih 1434 bodova i
 3. mjesto – AK Sarajevo 2 (Davud Ćoralić, Nedim Totić i Amar Dizdarević) sa ukupno osvojenih 1172 boda
U seniorskoj konkurenciji pojedinačno ponovno je ubjedljiv sa osvojenim prvim mjestom bio Vjenčeslav-Braco kukić iz AK Sarajevo, poredak je sljedeći:
 1. mjesto – Vjenčeslav-Braco Kukić (AK Sarajevo) sa osvojenih 1098 bodova (koji je ujedno i Federalni prvak sa Federalnog prvenstva održanog u Visokom prije 14 dana)
 2. mjesto – Ahmed Hrustanović (AK Sarajevo) sa osvojenih 945 bodova i
 3. mjesto – Esad Avdić (AK Sarajevo) sa osvojenih 829 bodova
U ekipnoj seniorskoj konkurenciji poredak je sljedeći:
 1. mjesto – AK Sarajevo 1 (Vjenčeslav-Braco Kukić, Ahmed Hrustanović i Esad Avdić) sa ukupno osvojenih 2872 bodova
 2. mjesto – AK Izet Kurtalić Visoko 2 (Tarik Jusufbašić, Faruk Burić i Bakir Limo) sa ukupno osvojenih 2254 bodova i
 3. mjesto – AK Izet Kurtalić Visoko 3 (Ajša Borovina, Muhamed Čabaravdić i Faruk Čabaravdić) sa ukupno osvojenih 1595 bodova
Detaljne rezultate možete pogledati ovdje.

Ovom prilikom se još jednom uveliko zahvaljujemo našim sponzorima Općini Visoko i Ministarstvu obrazovanja, kulture i sporta Ze-do kantona!

 
10.04.2016TEHNIČKI DAN na letilištu LQVI »Kenan Jusufbašić - Visoko«
Jučer, 9.4.2016. na sportskom letilištu LQVI Kenan Jusufbašić - Visoko je održan planirani TEHNIČKI DAN pospremanja i čišćenja hangara te uređenje poletno-sletne staze sa krpljenjem gdje je bilo neophodno i valjanjem, a sve u cilju ovogodišnjih priprema za dobijanje neophodnih preduslova za produženje postojeće Potvrde o upotrebi letilišta. Kiša je omela završetak radova u potpunosti (krečenje pragova) koji će pričekati još koji dan dok se vrijeme ne proljepša.
Učešće u radnoj akciji su uzeli članovi AKIK i piloti-korisnici hangara i letilišta LQVI Visoko.

 
08.04.2016F1H EURO Challenge (HEC) 2016
VS BiH je zvanično prijavio dva takmičenja koja će se ove godine bodovati za sve popularniji F1H EURO Challenge (HEC) 2016:
 1. BOS Cup, Bosanski Petrovac, BIH 1, 06.08.2016, organizator aeroklub „Izet kurtalić“ Visoko
 2. Cup Krila Sarajeva, Sarajevo, BIH 2, 24.09.2016, organizator aeroklub „Krila Sarajeva“ Sarajevo
Dodatne informacije i finalnu lista svih takmičenja možete naći ovdje.
 
04.04.20167. Federalno prvenstvo u kategoriji D1 sobnih modela
Uspješno je održano još jedno Federalno prvenstvo u sobnim modelima D1 u subotu 02. aprila, u sportskoj sali MSŠ Hazim Šabanović Visoko. Učešće su uzela 32 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji iz 5 klubova raspoređenih u 13 ekipa. Najuspješniji junior bio je Faruk Burić iz AK Izet Kurtalić Visoko sa 618 osvojenih bodova, a najuspješniji senior već tradicionalno Vjenčeslav-Braco Kukić iz AK Sarajevo sa 1053 osvojena boda i ujedno najdužim ostvarenim trajanjem leta od 550 sekundi!
U ekipnoj konkurenciji najuspješnija juniorska ekipa bila je AK Izet Kurtalić 3 (Ajša Borovina, Emina Limo i Faruk Čabaravdić) sa osvojena 1464 boda ujedno osvojivši i 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji dok je u seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa AK Sarajevo 3 (Vjenčeslav Kukić, Emir Omerović i Esad Avdić) sa osvojenih 2085 bodova. Iz našeg aeroklub značajne rezultate su osvojili još Ajša Borovina, 2. mjesto i Muhamed Čabaravdić, 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji te Tarik Jusufbašić, 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji. Ekipno ekipa AK Izet Kurtalić 1 (Faruk, Burić, Muhamed Čabaravdić i Bakir Limo) je osvojila 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji (kompletne rezultate možete preuzeti ovdje a prigodnu vijest o ovom takmičenju je objavio i gradski web portal ViPromo).
Za 14 dana slijedi nastup na Prvenstvu BiH i Kupu grada Zenice 2016 u Zenici u organizaciji AK Zenica te u drugoj polovini takmičarske sezone i nastup na Otvorenom prvenstvu Sarajeva 2016 u organizaciji Kantonalnog vazduhoplovnog saveza Sarajevo.

 
18.03.2016MALA ŠKOLA AVIJACIJE 2016
U subotu, 12.3.2016. sa radom je zvanično startala MALA ŠKOLA AVIJACIJE 2016 u našem aeroklubu. Ujedno su otpočele pripreme i za organizaciju u našem aranžmanu prvog ovogodišnjeg aeromodelarskog takmičenja u BiH, 7. Federalnog prvenstva BiH u sobnim modelima, planiranog da se održi u sportskoj sali MSŠ Hazim Šabanović Visoko, 2.4.2016. (u prilogu Raspis za takmičenje i prigodna Plakata). A poslije toga slijedi priprema za nastup na Državnom prvenstvu BiH i Kupu grada Zenice 2016 u sobnim modelima ...

 
22.02.2016Redovna godišnja Skupština AK »Izet Kurtalić« i Modelarska komisija V/ZSBiH
U subotu, 20. februara 2016. u prostorijama AK »Izet Kurtalić« Visoko uspješno je održana redovna godišnja izvještajna Skupština otvorena za javnost na kojoj je učešće uzelo svih 8 delegata iz aeromodelarske i 8 delegata iz letačke sekcije, te predstavnici sudačke sekcije, prijatelji kluba, gosti predstavnici drugih aeroklubova iz BiH, predstavnici medija. Skupštinu je otvorio i sve prisutne pozdravio predsjednik aerokluba i ujedno predsjednik Skupštine prof.dr. Mirsad Kapetanović, a izvještaje po aktivnostima sekcija u prošloj 2015.g. su iznijeli Malik Čabaravdić (aeromodelarstvo), Edin Šahinović (sportsko letenje), Adi Pašalić (sudačka sekcija) te kao sekretar aerokluba Sabrija Limo (finansijski izvještaj). Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno. Poslije izvještaja su uslijedila izlaganja planova aktivnosti za tekuću 2016.g. (po sekcijama i finansijski plan) koji su također, svi usvojeni jednoglasno.
Poslije zvaničnog završetka Skupštine aerokluba održan je i sastanak Modelarske komisije V/ZSBiH na kojem su prisustvovali predstavnici aeroklubova iz čitave BiH (MK Galeb Banja Luka, AK Prijedor Prijedor, AK Zenica Zenica, AK Sarajevo Sarajevo, AK Krila Sarajeva Sarajevo, AK Ilijaš Ilijaš i iako su prethodno potvrdili dolazak nisu bili prisutni predstavnici ULL Banja Luka Laktaši, AK Mostar Mostar i AK Bihać Bihać). Modelarska komisija je analizirala aktivnosti iz prethodne godine uključujući održana aeromodelarska takmičenja, raspored preliminarne rang liste za članove državnih reprezentacija (seniorske i juniorske), novi FAI sportski pravilnik važeći za ovu takmičarku sezonu, kalendar takmičenja za ovu godinu uključujući planirane nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu aeromodelara u Prilepu u Makedoniji 1-7.8.2016. i Evropskom seniorskom prvenstvu aeromodelara u Zrenjaninu u Srbiji 13-20.8.2016., kao i ostale aktivnosti vezane za nesmetano funkcionisanje planiranih aeromodelarskih aktivnosti u ovoj godini. Također, podnesen je izvještaj od strane sekretara V/ZSBiH g. Alena Halaka o aktivnostima saveza u prethodnom periodu. Sastanak je otvorio i uspješno poslije svih pređenih tema zatvorio predsjednik Modelarske komisije i ujedno potpredsjednik V/ZSBiH prof.dr. Mirsad Kapetanović.
Uslijedilo je druženje svih prisutnih članova AK Izet Kurtalić i prisutnih gostiju u prostorijama kluba.

 
16.02.2016Poziv za sastanak Modelarske komisije VS BiH
Poštovane kolege,
Sastanak će se održati u Visokom, dana 20.02.2016. godine (subota), sa početkom u 13:00 sati (poziv za sastanak, prilog: FAI Sporting Code, 2016 Edition). Kao što vam je poznato, svaki klub koji nastupa na aeromodelarskim takmičenjima ima pravo delegirati po jednog člana koji će ravnopravno učestvovati u radu Modelarske Komisije VS BiH. Naravno, i svi ostali aeromodelari su dobrodošli.
Nakon sastanka Modelarske komisije, biće organiziran ručak i druženje u prostorijama kluba na koji su pozvani svi gosti i članovi Modelarske komisije.
Prije sastanka Modelarske komisije, u prostorijama kluba biće održana Skupština AK »Izet Kurtalić«. Skupština je otvorena za javnost.

Puno pozdrava svima,
Predsjednik Modelarske komisije VS BiH
Mirsad Kapetanović
 
15.02.2016Poziv na Skupštinu AK »Izet Kurtalić« Visoko
Poštovane kolege,
U skladu sa članom 21. Statuta aerokluba »Izet Kurtalić« Visoko sazivam redovnu Skupštinu aerokluba u subotu 20.02.2016. godine sa početkom u 11.00 sati. Skupština će se održati u prostorijama aerokluba.
Dnevni red:
 1. Imenovanje radnih tijela Skupštine
 2. Izvještaji o aktivnostima u prethodnoj godini
 3. Plan aktivnosti za 2016. godinu
 4. Finansijski izvještaj za 2015. godinu
 5. Finansijski plan za 2016. godinu
 6. Imenovanje delegata za Skupštinu VS FBiH
Prema članu 15. Statuta aerokluba »Izet Kurtalić« delegate Skupštine čine predstavnici aeromodelarske (8 delegata) i letačke sekcije (8 delegata). Na klupskom sastanku održanom 12.02.2016. godine određeni su delegati ispred ove dvije sekcije.

Predsjednik aerokluba »Izet Kurtalić« Visoko
Mirsad Kapetanović
 
01.01.2016Novogodišnja čestitka i kalendar takmičenja za 2016. godinu
Želimo Vam sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu, uz mnogo dobrih sportskih rezultata i takmičenja (detalje o takmičenjima možete naći u FAI kalendaru takmičenja za 2016. godinu koji je dostupan na stranici FAI Events Calendar And Results).
 

Arhiva vijesti za 2015. godinu ...