19.05.2017Skupština vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH
U nedjelju, 14. maja na Igmanu je održana redovna izvještajno/izborna Skupština vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH (poziv za Skupštinu). Tom prilikom su izabrani i novi/stari predstavnici od prisutnih delegata te je izabran i novi UO Federalnog saveza. Od članova našeg aerokluba učestvovali su prof.dr. Mirsad Kapetanović, Sabrija Limo i Malik Čabaravdić.

 
30.04.2017Državno prvenstvo BiH i Kup grada Zenice
U subotu 22. aprila u sportskoj sali Industrijske škole Zenica u Zenici, u organizaciji AK Zenica i Vazduhoplovnog saveza BiH uspješno je održano još jedno Državno prvenstvo BiH i Kup grada Zenice za 2017. godinu u kategoriji D1-350 „sobni modeli“ (raspis). Učestvovali su aeroklubovi iz Sarajeva, Zenice i Visokog – AK Sarajevo, AK Ilidža, AK Krila Sarajeva, AK Zenica i AK Izet Kurtalić. 20 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji činilo je 8 ekipa. I na ovom takmičenju članovi našeg aerokluba su napravili značajne rezultate, a od najbolje ostvarenih izdvajamo:

Pojedinačno juniori
2. mjesto Ajša Borovina, AK Izet Kurtalić Visoko – 661 osvojeni bod

Ekipno juniori
2. mjesto AK izet Kurtalić Visoko (Ajša Borovina, Muhamed Čabaravdić i Faruk Čabaravdić) – 1338 osvojenih bodova

Pojedinačno seniori
5. mjesto Malik Čabaravdić, AK Izet Kurtalić Visoko 1 – 567 osvojenih bodova

Ekipno seniori
2. mjesto AK Izet Kurtalić Visoko 1 (Malik Čabaravdić, Mirsad Kapetanović i Haris Jusufbašić) – 1612 osvojenih bodova

Čestitamo!

Poslije održanog 8. Federalnog prvenstva prije 14 dana u Visokom ovo je drugo takmičenje u planiranom nizu po kalendaru Modelarske komisije Vazduhoplovnog saveza BiH. Slijedi još Otvoreno prvenstvo Sarajeva krajem novembra ove godine u organizaciji Vazduhoplovnog saveza kantona Sarajevo i Vazduhoplovnog saveza BiH.

Sportski pozdrav!

 
09.04.20178. Federalno prvenstvo u sobnim modelima D1-350
Jučer u subotu, 8.4.2017. uspješno je održano još jedno tradicionalno 8. po redu FEDERALNO PRVENSTVO U SOBNIM MODELIMA D1-350 u organizaciji domaćina AK Izet Kurtalić Visoko i Vazduhoplovnog saveza FBiH te Vazduhoplovnog saveza BiH. 35 takmičara seniora, uključujući i 19 juniora je nastupilo iz 4 aerokluba (Sarajevo, Ikar Sarajevo, Zenica, Visoko) i 1 ekipa iz osnovne škole Kulin Ban Visoko, ukupno 14 ekipa. Postignutim rezultatima možemo biti zadovoljni, a posebno sa činjenicom da su među najbolje plasiranim i članovi našeg aerokluba (detaljne rezultate možete pogledati ovdje). Najbolji ostvareni rezultati su sljedeći:

Pojedinačno juniori:
 1. mjesto – Muhamed Čabaravdić, AK Izet Kurtalić Visoko 1, sa osvojena 564 boda
 2. mjesto – Emina Limo, AK Izet Kurtalić Visoko 6, sa osvojenim 541 bodom
 3. mjesto – Alem Ibrahimkadić, AK Sarajevo 1, sa osvojenih 533 boda
Ekipno juniori:
 1. mjesto - AK Sarajevo 1 (Alem Ibrahimkadić, Imran Ibrahimkadić i Tarik Užičanin) sa osvojenih 1563 boda
 2. mjesto - AK Izet Kurtalić Visoko 1 (Muhamed Čabaravdić, Ajša Borovina i Faruk Čabaravdić) sa osvojenih 1417 bodova
 3. mjesto - AK Izet Kurtalić Visoko 2 (Bakir Limo, Hamza Nalčo i Faruk Burić) sa osvojenih 1347 bodova
Pojedinačno seniori:
 1. mjesto - Vjenčeslav Kukić, AK Sarajevo 2, sa osvojena 894 boda
 2. mjesto - Dževad Buzadžić, AK Sarajevo 2, sa osvojena 883 boda
 3. mjesto - Edin Šahinović, AK Izet Kurtalić 3, sa osvojenih 694 bodova
Ekipno seniori:
 1. mjesto - AK Sarajevo 2 (Vjenčeslav Kukić, Dževad Buzadžić i Esad Avdić) sa osvojenih 2432 boda
 2. mjesto - AK Izet Kurtalić 3 (Edin Šahinović, Irhad Hadžimehmedagić i Ramiz Mimić) sa osvojenih 1805 bodova
 3. mjesto - AK Sarajevo 1 (Alem Ibrahimkadić, Imran Ibrahimkadić i Tarik Užičanin) sa osvojenih 1563 boda
Ovo je ujedno bio još jedan projekat MALE ŠKOLE AVIJACIJE 2017, koji se početkom takmičarske sezone održava u prostorijama našeg aerokluba.
Još jednom se iskreno zahvaljujemo svim učesnicima, sudijama, novinarima i gostima, a posebno osoblju MSŠ Hazim Šabanović Visoko sa direktoricom na čelu koji su i ovaj put nesebično ustupili sportsku salu na korištenje ljubiteljima aeromodelarskog sporta.
Za 14 dana, tačnije 22.4.2017. u Zenici se održava Državno prvenstvo BiH za 2017 i Kup grada Zenice 2017 te se iskreno nadamo da će i tada članovi našeg aerokluba postići zapažene rezultate.

Sportski pozdrav!

 
08.04.2017Poziv na takmičenje
Danas 8.4.2017. u sportskoj sali MŠC Hazim Šabanović Visoko, održava se tradicionalno 8. po redu FEDERALNO PRVENSTVO U SOBNIM MODELIMA D1-350 (raspis, plakata). Učešće će uzeti takmičari iz juniorskih i seniorskih kategorija iz aeroklubova iz Sarajeva, Zenice i Visokog. Pozivamo sve zainteresirane, ulaz slobodan!
Posebnu zahvalnost ovom prilikom iskazujemo Upravi MŠC Hazim Šabanović Visoko na ustupljenoj sportskoj Sali.
 
12.03.2017Izborno-izvještajna skupština za 2017. godinu
Sinoć je u prostorijama AK Izet Kurtalić Visoko uspješno održana IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA za 2017.g..
Dnevni red je obuhvatao:
 1. Imenovanje radnih tijela Skupštine
 2. Izbor/reizbor novih organa AK »Izet Kurtalić« Visoko
 3. Izvještaji o aktivnostima u prethodnoj godini
 4. Plan aktivnosti za 2017. godinu
 5. Finansijski izvještaj za 2016. godinu
 6. Finansijski plan za 2017. godinu
 7. Imenovanje delegata za Skupštinu VS FBiH
Većina pozvanih delegata je bila prisutna i sve odluke su donesene jednoglasno, na što možemo biti ponosni.
Vazduhoplovne aktivnosti koje su zastupljene u klupskom djelovanju su aeromodelarstvo, sportsko letenje, paragliding, zmajarstvo, R/C letenje, a u planu su i neke nove kao što je letenje dronovima. Inače, AK Izet Kurtalić ove godine slavi 64. godine postojanja što ga svrstava u red malobrojnih klubova sa prostora naše općine i države BiH sa dugogodišnjom tradicijom i rezultatima okićenom veoma uspješnom sportskom kolektivu – višestruki državni te evropski i svjetski prvaci.
Od aktivnosti za ovu godinu najviše izdvajamo organizaciju Male škole avijacije 2017, organizaciju 8. Federalnog prvenstva u sobnim modelima i 35. Memorijala Izet Kurtalić koji se ubraja u Svjetski kup FAI-a (međunarodne vazduhoplovne federacije), nastup na takmičenjima domaćeg i regionalnog karaktera te Svjetskom seniorskom prvenstvu u Madžarskoj i Evropskom juniorskom prvenstvu u Makedoniji za članove koji su se plasirali u državnu reprezentaciju BiH. Također, značajno je napomenuti i planirani pojačani ovogodišnji angažman na aktivnostima sportskog letenja na sportskom letilištu LQVI „Kenan Jusufbašić – Visoko“ u okviru projekta VIVAT sa novim članovima aerokluba, sportskim pilotima koji će ovoj disciplini dati sasvim jedan novi podstrek.
Sportski pozdrav!

 
11.03.2017Projekat mala škola avijacije 2017
Projekat MALA ŠKOLA AVIJACIJE 2017 je već uveliko u toku. Zainteresirani učenici osnovnih škola sa područja općine Visoko se mogu javiti našem članu Bakiru Limi na telefon 061 468 043 vezano za upis u istu. Ovo je ujedno i početak priprema za nastupajuće tradicionalno 8. FEDERALNO PRVENSTVO U SOBNIM MODELIMA D1-350 koje će se održati u Visokom 8. aprila 2017. u organizaciji Vazduhoplovnog saveza FBiH i AK Izet Kurtalić Visoko, a po usvojenom kalendaru takmičenja Modelarske komisije Vazduhoplovnog saveza BiH. Dobrodošli!

 
01.03.2017Izbor najboljih sportista i sportskih radnika općine Visoko za 2016. godinu
U ponedjeljak, 27.2.2017.g. u kulturnom centru Altindag u Prijekom je održana tradicionalna manifestacija IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA I SPORTSKIH RADNIKA OPĆINE VISOKO ZA 2016.g.. Aeroklub »Izet Kurtalić« je na osnovu ostvarenih rezultata u 2016. imao tri nominacije i to:
 • Edin Šahinović – za najuspješnijeg seniora u muškoj konkurenciji
 • Faruk Burić – najuspješniji junior i
 • Bakir Limo – sportska nada
Bakir Limo je jedini osvojio specijalnu nagradu što predstavlja priznanje i samom aeroklubu i ovom prilikom mu iskreno čestitamo!

 
26.02.2017Poziv na redovnu izvještajno/izbornu Skupštinu aerokluba
Poštovane kolege,
U skladu sa članom 21. Statuta aerokluba »Izet Kurtalić« Visoko sazivam redovnu izvještajno/izbornu Skupštinu aerokluba u subotu 11.03.2017. godine sa početkom u 16.00 sati. Skupština će se održati u prostorijama aerokluba. Za Skupštinu predlažem sljedeći:
Dnevni red:
 1. Imenovanje radnih tijela Skupštine
 2. Izbor/reizbor novih organa AK »Izet Kurtalić« Visoko
 3. Izvještaji o aktivnostima u prethodnoj godini
 4. Plan aktivnosti za 2017. godinu
 5. Finansijski izvještaj za 2016. godinu
 6. Finansijski plan za 2017. godinu
 7. Imenovanje delegata za Skupštinu VS FBiH
Prema članu 15. Statuta aerokluba »Izet Kurtalić« delegate Skupštine čine predstavnici aeromodelarske (8 delegata) i letačke sekcije (8 delegata). Na klupskom sastanku održanom 16.02.2017. godine određeni su sljedeći delegati ispred ove dvije sekcije:
Aeromodelarska sekcija:
 1. Mirsad Kapetanović
 2. Malik Čabaravdić
 3. Zakir Bečak
 4. Ramiz Mimić
 5. Mustafa Šahinović
 6. Haris Jusufbašić
 7. Muhamed Šahinović
 8. Elmin Kerkez
Letačka sekcija:
 1. Edin Šahinović
 2. Armin Nesiren
 3. Alen Halak
 4. Irhad Hadžimehmedagić
 5. Alen Jazić
 6. Sabrija Limo
 7. Nedžad Pinjo
 8. Adi Pašalić
Rezervni delegati za obje sekcije su:
 1. Muharem Njegović
 2. Hasanbegović Emir
 3. Dževad Duraković
 4. Mustafa Karavdić
Delegati se pozivaju da prisustvuju zakazanoj Skupštini, a da svoj eventualni izostanak najave najkasnije do 09.03.2017 godine sekretaru AKIK Limo Sabriji.
Izvjestioci o aktivnostima po sekcijama u prethodnoj godini biće potpredsjednik aerokluba »Izet Kurtalić« za aeromodelarstvo, Malik Čabaravdić i potpredsjednik aerokluba »Izet Kurtalić« za letačke aktivnosti Edin Šahinović. Izvjestilac o radu sudija biće Adi Pašalić. Finansijski izvještaj za 2016. godinu podnijeće sekretar aerokluba »Izet Kurtalić« Limo Sabrija.
Skupština je otvorena za javnost. Pozivaju se i svi ostali članovi AKIK da prisustvuju Skupštini, kao i zajedničkoj večeri i druženju koje će biti organizirano u prostorijama kluba odmah nakon Skupštine.

Predsjednik aerokluba »Izet Kurtalić« Visoko, Mirsad Kapetanović
 
25.01.2017Skupština Sportskog saveza općine Visoko
Izvještajno-izborna Skupština Sportskog saveza općine Visoko održana je 23. januara 2017. godine. "U proteklim godinama, odnosno takmičarskim sezonama, pa i ovoj sportski klubovi, organizacije i udruženja koja egzistiraju na području naše općine postigli su zapažene rezultate što treba da raduje sportsku javnost koja redovno prati sportska natjecanja u kojima učestvuju naši sportski klubovi" – kaže se u Izvještaju o radu Sportskog saveza općine Visoko za mandatni period 2012-2016. godinu.
Na osnovu prispjelih prijedloga članica Sportskog saveza općine Visoko, klubovi su delegirali svoje predstavnike za popuni radnih tijela Sportskog saveza općine Visoko.
Svi predloženi kandidati su se našli na izbornim prijedlozima, a niti jedan prijedlog nije izostavljen ili izbrisan.
Izborni postupak i glasanje su obavljeni u skladu sa Statutom Sportskog saveza općine Visoko, a sve skupštinske odluke su usvojene jednoglasno.
U izbornom postupku Skupština je potvrdila mandate:
 • Redžep Građan, predsjednik UO Sportskog saveza općine Visoko,
 • Akif Limo, podpredsjednik UO,
 • Upravni odbor – članovi:
  • Munever Zahirović
  • Rasim Aščalić
  • Senad Goralija
  • Amina Hadžimehanović
  • Mahir Hasandić
  • Raif Ahmić
  • Sabrija Limo (AK »Izet Kurtalić«)
 • Predsjednik Skupštine Sportskog saveza općine Visoko: Muhamed Halilbegović
 • Nadzorni odbor:
  • Haris Mulahasanović
  • Edin Valjevac
Sportski savez općine Visoko (preuzeto sa Gradskog web portala ViPromo - vipromo.ba)

 
01.01.2017Kalendar takmičenja za 2017. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu novu 2017. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja za 2017. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar And Results (a možete preuzeti i lokalnu kopiju kalendara u PDF formatu).
 

Arhiva vijesti za 2016. godinu ...