07.02.2021Upriličena posjeta delegacije AK Izet Kurtalić novom gradonačelniku grada Visoko Mirzi Ganiću
Delegacija Aerokluba „Izet Kurtalić“ je u utorak 2.2.2021. godine bila u zvaničnoj posjeti novoizabranom gradonačelniku grada Visoko Mirzi Ganiću. Gradonačelnik je upoznat sa svim tekućim, kao i predstojećim planiranim aktivnostima u našem aeroklubu.
Sa njegove strane je iskazana maksimalna spremnost da podrži i pomogne realizaciju planiranih aktivnosti u svrhu daljnjeg unapređenja rada i doprinosa našeg aerokluba lokalnoj, kao i široj zajednici. Pogotovo sa aspekta činjenice da naš aeroklub spada u najtrofejnije sportske organizacije Visokog sa tradicijom postojanja od 1953. godine.

Poseban akcenat je stavljen na podršku veoma zapaženim aktivnostima i rezultatima Letačke sekcije i novoosnovane Škole letenja AK Izet Kurtalić Visoko. U tom smislu je podcrtana važnost i našeg sportskog letilišta LQVI „Kenan Jusubašić – Visoko“, jedinog takvog na širem području centralne BiH, sa lokalnim, kantonalnim i regionalnim značajem, kao budućeg vazduhoplovnog centra sportske avijacije.

Istaknut je i značaj projekta Mala škola avijacije koji već dugi niz godina uspješno provodi Aeromodelarska sekcija, sa ciljem obučavnja novih, mladih kadrova – budućih sportskih pilota.

Iskreno se zahvaljujemo novoizabranom gradonačelniku Mirzi Ganiću na upriličenom susretu.

Aeroklub „Izet Kurtalić“ Visoko

 
01.01.2021Kalendar takmičenja za 2021. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu novu 2021. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja (F1 disciplina) za 2021. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar.
 

Arhiva vijesti za 2020. godinu ...