26.05.2022Međunarodno takmičenje vazduhoplovnih modelara u kategoriji F1A, F1B i F1H
U subotu 21.05.2022. g. u organizaciji aerokluba "Mostar" iz Mostara na terenu Mostarsko blato je održano međunarodno takmičenje vazduhoplovnih modelara u kategoriji F1A, F1B i F1H na kojem su učešće uzela 24 modelara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovala i ekipa aerokluba “Izet Kurtalić” Visoko te su ostvarili veoma uspješne rezultate.
U kategoriji F1A jedrilice prvo mjesto osvojio je Elmin Kerkez dok je treće mjesto zauzeo Edin Šahinović. U kategoriji F1B modeli na pogon gumom drugo mjesto zauzeo je Haris Jusufbašić. U juniorskoj F1B kategoriji najuspješniji je bio Faruk Čabaravdić dok je u F1H kategoriji malih jedrilica prvo mjesto zauzeo naš najmlađi takmičar Emin Jusufbašić (detaljne rezultate možete pogledati ovdje).
Predivno vrijeme uz odličnu organizaciju je poslužilo svim takmičarima kao odličan uvod u nastupajuću ovogodišnju takmičarsku sezonu.

Čestitamo!

 
20.04.2022Škola letenja AK IZET KURTALIĆ VISOKO, prilog TV emisije ADMINISTRACIJA
Pogledajte prilog TV emisije ADMINISTRACIJA o školi letenja AK IZET KURTALIĆ VISOKO.
 
19.04.2022Izborna Skupština i Upravni odbor VS BIH
Dana 16.04.2022. godine u Zenici su održane Izborna sjednica Skupštine Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine, sjednica Upravnog odbora Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine i Redovna sjednica Skupštine Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine. Više detalja na stranici Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine.
 
31.03.2022Članovi Aerokluba Izet Kurtalić Visoko novi državni prvaci BiH u aeromodelarstvu za 2022. godinu
U subotu, 26.03.2022. g. održano je 65. po redu državno prvenstvo Bosne i Hercegovine i 4. RS Open Cup međunarodno takmičenje u aeromodelarstvu u Novoj Topoli u odličnoj organizaciji aerokluba ULL Banja Luka-Laktaši i Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza BiH. Učešće su uzeli takmičari iz aeroklubova ULL Banja Luka-Laktaši, MK Galeb Banja Luka, AK Zenica, AK Izet Kurtalić Visoko te takmičari iz Hrvatske (AK Sisak i AK Osijek), Srbije (AK Trstenik i AK Vojka Nova Pazova) i Sjedinjenih Američkih Država. Vremenski uslovi su poslužili maksimalno dobro uz lijepo sunčano vrijeme što je doprinijelo sveukupnom pozitivnom dojmu da se takmičenje održi u najboljem mogućem ambijentu.

Prvoplasirani po kategorijama:

65. Državno prvenstvo BiH

F1A jedrilice juniori
 1. mjesto – Hamza Zilić, AK Zenica
 2. mjesto – Srđan Vranješ, ULL Banja Luka-Laktaši
 3. mjesto – Ahmed zilić, AK Zenica
F1A jedrilice
 1. mjesto – Elmin Kerkez, AK Izet Kurtalić Visoko
 2. mjesto – Miloš Budimčić, ULL Banja Luka-Laktaši
 3. mjesto – Robert Bjelajac, MK Galeb Banja Luka
F1B modeli na pogon gumom
 1. mjesto – Malik Čabaravdić, AK Izet Kurtalić Visoko
 2. mjesto – Haris Jusufbašić, AK Izet Kurtalić Visoko
 3. mjesto – Faruk Čabaravdić, AK Izet Kurtalić Visoko (ujedno i najbolji junior)
Sveukupni plasman - AK Izet Kurtalić Visoko!

4. RS Open Cup

A1 jedrilice juniori
 1. mjesto – Haris Plačo, AK Zenica
 2. mjesto – Ahmed Zilić, AK Zenica
 3. mjesto – Hamza Zilić, AK Zenica
F1A jedrilice
 1. mjesto – Milan Radović, AK Trstenik, Srbija
 2. mjesto – Elmin Kerkez, AK Izet Kurtalić Visoko
 3. mjesto – Andrew Barron, AMA, Sjedinjene Američke Države
F1B modeli na pogon gumom
 1. mjesto – Malik Čabaravdić, AK Izet Kurtalić Visoko
 2. mjesto – Haris Jusufbašić, AK Izet Kurtalić Visoko
 3. mjesto – Radoje Blagojević, AK Vojka, Nova Pazova, Srbija
Sportski pozdrav!

 
28.02.2022Izbor sportiste Grada Visoko za 2021. godinu
Sinoć je u prepunom amfiteatru kulturnog centra Altindag u Visokom održan tradcionalni Izbor sportiste Grada Visoko za 2021.g. u organizaciji Sportskog saveza Grada Visoko i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Visoko g. Mirze Ganića.
Od više nominovanih kandidata od strane našeg aerokluba u izbor najboljih su ušli Armin Nesiren sa specijalnom nagradom za doprinos u razvoju letačkih aktivnosti i Edin Šahinović kao najbolji sportista senior na osnovu modelarskih rezulatata ostvarenih u prošloj godini. U Edinovo ime je nagradu primio njegov klupski kolega Malik Čabaravdić pošto je on bio spriječen da dođe.
Čestitamo svim nagrađenim, a više informacija možete naći na linku Proglašeni najuspješniji sportisti Visokog za 2021. godinu.

 
31.01.2022Potpisan Ugovor o saradnji između ATO Škole letenja Aerokluba „Izet Kurtalić“, Visoko i Međunarodnog aerodroma Sarajevo
2022. godina je počela aktivno za AK “Izet Kurtalić“ i Školu letenja. Dana 11.01.2022. godine potpisan je Ugovor o saradnji između ATO Škole letenja Aerokluba „Izet Kurtalić“, Visoko i Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Ovaj čin je od izuzetnog značaja za Školu i naše kandidate. Škola letenja koristi MAS prilikom praktične obuke gdje kandidati bivaju suočeni sa obimnijim saobraćajem, koordinacijom sa Kontrolom letenja i aerodromskim osobljem, komunikacijom. MAS ispunjava sve regulatorne zahtjeve. Potpisom ovog Ugovora regulisani su načini korištenja aerodroma za Školu letenja, te je našim kandidatima sada dostupna obuka na međunarodnom aerodromu u kontrolisanom zračnom prostoru. Ova obuka je neophodna kako bi kandidati poboljšali vještine pilotiranja, zrakoplovne komunikacije, kao i korištenja kontrolisanog zračnog prostora.
Ovim putem se Škola letenja Aerokluba „Izet Kurtalić“, Visoko zahvaljuje menadžmentu Međunarodnog aerodroma Sarajevo na podršci i nadamo se uspješnoj saradnji.

 
01.01.2022Kalendar takmičenja za 2022. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu novu 2022. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja (F1 disciplina) za 2022. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar.
 

Arhiva vijesti za 2021. godinu ...