26.02.2023Održana redovna godišnja Skupština aerokluba Izet kurtalić Visoko
U prostorijama Aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko sinoć je održana redovna godišnja Skupština. Maksimalan broj delegata iz obje sekcije (aeromodelarska i letačka) uz delegate sudačke podsekcije su jednoglasno usvojili izvještaje o radu za 2022., kao i planove djelovanja i aktivnosti za 2023.godinu, uz finansijski izvještaj i plan za 2022. odnosno 2023.g..
Aeroklub „Izet Kurtalić“ Visoko ove godine slavi jubilarnu 70. godišnjicu od osnivanja (25.03.1953.) i za tu priliku se priprema posebno izdanje MONOGRAFIJE AEROKLUBA IZET KURTALIĆ VISOKO koja će obuhvatiti svu dosadašnju historiju aktivnosti kluba koji je u veoma značajnoj mjeri doprinio promociji Grada Visokog i države Bosne i Hercegovine u bližem i daljem međunarodnom okruženju, sa svojim vrhunski ostvarenim sportskim rezultatima. Podsjećamo, članovi aerokluba su višestruki državni, evropski i svjetski prvaci, kao i organizatori vrhunskih smotri koje uključuju Evropski i Svjetski šampionat u Livnu, te višegodišnju organizaciju tradicionalnog Memorijala koji se boduje za Svjetski kup FAI-a Međunarodne vazduhoplovne organizacije, što ga svrstava u red najtrofejnijih sportskih udruženja.
Aeroklub, zahvaljujući angažmanu svojih pilota instruktora i članova letačke sekcije sa svojom Školom letenja za obuku sportskih pilota, u posljednje vrijeme postiže veoma zavidne rezultate, što dokazuje i sve veći broj interesanata i polaznika iste.

 
13.02.2023Poziv na Skupštinu AK "Izet Kurtalić" Visoko
Poštovane kolege,
U skladu sa članom 21. Statuta aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko sazivam redovnu godišnju Skupštinu aerokluba „Izet Kurtalić“ u subotu 25.02.2023. godine sa početkom u 16.00 sati.
Skupština će se održati u prostorijama AK „Izet Kurtalić“ Visoko. Za Skupštinu predlažem sljedeći Dnevni red:
  1. Imenovanje radnih tijela Skupštine
  2. Izvještaji o aktivnostima u prethodnoj godini
  3. Plan aktivnosti za 2023. godinu
  4. Finansijski izvještaj za 2022. godinu
  5. Finansijski plan za 2023. godinu
Prema članu 15. Statuta aerokluba „Izet Kurtalić“ delegate Skupštine čine predstavnici aeromodelarske (8 delegata) i letačke sekcije (8 delegata). Liste delegata aeromodelarske i letačke sekcije je usvojena na sastancima sekcija.
Delegati se pozivaju da prisustvuju zakazanoj Skupštini, a da svoj eventualni izostanak najave najkasnije do 24.02.2023. godine sekretaru AKIK Limo Sabriji.
Skupština je otvorena za javnost.
Pozivaju se i svi ostali članovi AKIK da prisustvuju Skupštini, kao i druženju koje će biti organizirano u prostorijama Kluba odmah nakon Skupštine.

Predsjednik aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko
Mirsad Kapetanović
 
01.01.2023Kalendar takmičenja za 2023. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu novu 2023. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja (F1 disciplina) za 2023. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar.
 

Arhiva vijesti za 2022. godinu ...