04.03.2024Održana Skupština Aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko
Aeroklub “Izet Kurtalić” je iza sebe ostavio 70. godinu postojanja. Rezimirana je na redovnoj sjednici Skupštine kluba u vlastitim prostorijama. Sama sjednica je podijeljena u dva dijela – svečani i radni.
Veliki uspjeh u FAI Svjetskom kupu za juniore, postigli su 2021. godine Faruk Čabaravdić iz Aerokluba „Izet Kurtalić“, osvajanjem 2. mjesta u klasi F1B i Ana Budimčić iz Aerokluba ULL Banja Luka, osvajanjem 3. mjesta u klasi F1A. Priznanja su stigla, a Alen Halak, generalni sekretar VS BiH ih je uručio ovim uzdanicama modelarskog sporta u narednom periodu.
Prilika je iskorištena i da se prezentuje i prva, kontrolna i još uvijek radna verzija Monografije AK „Izet Kurtalić“ u povodu sedam decenija postojanja kluba, pod nazivom „AEROMODELARSTVO – sport, hobi, strast, životna škola“, autora Alena Jazića i Mirsada Kapetanovića.
U radnom dijelu sjednice je podnesen Izvještaj o radu Modelarske sekcije (Malik Čabaravdić) i Letačke sekcije (Armin Nesiren), te plan rada za sada već tekuću godinu. Sekretar Sabrija Limo je prezentirao Finansijski izvještaj te plan za tekuću godinu.
Više detalja na www.visoko.ba.

 
27.02.2024Poziv na Skupštinu AK „Izet Kurtalić“ Visoko
Poštovane kolege,
U skladu sa članom 21. Statuta aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko sazivam redovnu Skupštinu aerokluba „Izet Kurtalić“ u subotu 02.03.2024. godine sa početkom u 11.00 sati (Poziv). Skupština će se održati u prostorijama kluba.
Prema članu 15. Statuta aerokluba „Izet Kurtalić“ delegate Skupštine čine predstavnici aeromodelarske (8 delegata) i letačke sekcije (8 delegata). Delegati se pozivaju da prisustvuju zakazanoj Skupštini, a da svoj eventualni izostanak najave najkasnije do 01.03.2024. godine sekretaru AKIK Limo Sabriji.
Skupština je otvorena za javnost.
Pozivaju se i svi ostali članovi AKIK da prisustvuju Skupštini, kao i druženju koje će biti organizirano odmah nakon Skupštine.

Predsjednik aerokluba „Izet Kurtalić“ Visoko
Mirsad Kapetanović
 
01.02.2024Objavljen raspis za ovogodišnji Memorijal „Izet Kurtalić“
I ove godine Memorijal „Izet Kurtalić“ (42. po redu) se održava u Mostaru, na terenu Mostarsko blato. Kao i nekoliko prošlih godina održaće se istog vikenda kao i takmičenje „60. Mostar kup“ kojeg organizuju naše kolege iz Aerokluba Mostar. Oba takmičenja su u Svjetskom kupu a prvo se održava „60. Mostar kup“ u subotu, 31.08.2024. godine dok je „42. Memorijal Izet Kurtalić“ u nedjelju, 01.09.2024. godine.
Raspis za „42. Memorijal Izet Kurtalić“ možete preuzeti ovdje dok dodatne informacije možete naći na web stranici Aerokluba Mostar: www.akmostar1949.com.
 
01.01.2024Kalendar takmičenja za 2024. godinu
Uz novogodišnje čestitke i želje za uspješnu novu 2024. godinu, prosljeđujemo informaciju da je FAI kalendar takmičenja (F1 disciplina) za 2024. godinu dostupan na stranici FAI Events Calendar.
 

Arhiva vijesti za 2023. godinu ...